Новости

Македонија

Се роди најголемото бебе во Македонија

Универзитетската клиника за Гинекологија и Акушертство објави интересна информација дека претходниот месец на клиниката се родило најголемото бебе родено во државата.

„Еден мал куриозитет …во месец февруари на ГАК со спонтано породување се роди најголемото бебе родено во државата …машко бебе 5700 г. тешко и 55 см долго“, објавија од Гинекологија.

Еден мал куриозитет …во месец февруари на ГАК со спонтано породување се роди најголемото бебе родено во државата …машко бебе 5700 г. тешко и 55 см долго <3

Gepostet von ЈЗУ Универзитетска Клиника за Гинекологија и Акушерство – Скопје am Montag, 11. März 2019

GOLD
To Top