Новости

Македонија

Собранието престанува со работа на 1. Април

Парламентот престанува со работа од 1 април, кога започнува кампањата за претседателските избори.

Претседателот на парламентот, Талат Џафери, на прес-конференција рече дека е вообичаена практика да не се одржува парламентарни седници  во овој период, но сеуште има можност да свика состанок ако има итна потреба.

ВМРО-ДПМНЕ одат со Гордана Силјановска, а СДСМ и ДУИ се договорија вчера и се договорија за заеднички кандидат, а името ќе биде познато утре.

Евротип
Евротип
To Top