Новости

Македонија

Собранието утврди нов начин за покривање на патните трошоци на пратениците

Од 1 септември пратениците од внатрешноста на државава кои немаат живеалиште во Скопје, ќе мора да одлучат дали ќе патуваат секој ден на работа со свој автомобил, за што ќе добиваат надомест за патарина и за гориво или ќе закупат стан, за кој Собранието ќе издвои средства од најмногу 400 евра. Одлуката ја донесе собраниската Комисија за избори и именувања.

Евротип
SNBROKER
To Top