Новости

Македонија

Спортските обложувалници ЕВРОТИП и ГОЛД СЛОТ клубовите со донацијаза ФК Плачковица

Спортските обложувалници ЕВРОТИП и ГОЛДСЛОТ клубовите донираа смарт телевизор за потребите на Фудбалскиот клуб Плачковица од Радовиш.

Целта на оваа донација е да им помогне за подобра подготовка и анализа на противникот во идните натпревари.

-Изненадени сме на брзата реакција по нашето барање за донација на смарт телевизор – изјави Дарко Милентијевиќ – член на управен одбор на ФК Плачковица.

Во ФК Плачковица има сениорска екипа, пионерска екипа и помладна пионерска, во кои тренираат вкупно 90 деца.

Овие екипи се натпреваруваат во системот на натпреварување на ФФМ.

Новитет во новата натпреварувачка сезона е тоа што ќе има три детски екипи, кои исто така ќе се натпреваруваат во ФФМ.

GOLD
To Top