Новости

Македонија

Стартува пробниот попис – ќе биде опфатен и Прилеп

Во 13 општини денеска стартува пробното попишување. Без усогласен закон за попис меѓу власта и опозицијата  ќе се тестира методологијата и технологијата за попишување.

Пробниот попис ќе се спроведе во Прилеп, Долнени, Кисела Вода, Зелениково, Гостивар, Кичево, Струга, Свети Николе, Радовиш, Валандово, Куманово, Кратово и во Штип.

И пробниот, и главниот попис ќе траат по 21 ден, односно по три недели.

Откако во понеделникот беше откажана собраниската расправа за законот, власта не ја исклучува можноста за лидерска средба.

Вистинскиот попис треба да се реализира во април следната година.

GOLD
To Top