Новости

Македонија

Субвенции за инвертер клими наместо печки на дрва во Скопје, Битола и Тетово

Жителите на трите најзагадени градови во државата, Скопје, Битола и Тетово, ќе бидат „привилигирани” да ги заменат печките на дрва бесплатно со инвертер клими.

Владата пред речиси две недели најави субвенции за инвертер клими, а засега не е познато кој ќе ја финансира оваа мерка и колку домаќинства ќе бидат опфатени со истата.

До стартот на грејната сезона има уште еден месец, но екологистите скептични велат дека со мерките за загадувањето повторно се доцни.

Повикот за такви субвенции е отворен до 30 ноември.

GOLD
To Top