Новости

Македонија

„Тоше Проески“ наместо арена „Филип Втори“

Национална арена „Филип Втори” да биде преименувана и да го носи името на починатата македонската музичка легенда, Тоше Проески. Како што објавија дел од некои медиуми, ваква иницијатива е поднесена од АД за изградба и стопанисување со станбен и со деловен простор.

Доколку Владата одлучи Арената да биде преименувана во Тоше Проески, ова ќе биде четврто прекрстување на Градски стадион.

 

 

 

 

 

 

Извор: МКД

Евротип
SNBROKER
To Top