Новости

Македонија

Унгарските власти ја запреа истрага за Груевски – имал валидни документи за влез во земјата

Унгарските власти ја запреа истрагата за екс-премиерот во бегство, Никола Груевски,  пренесува унгарскиот портал 444.ху.

Според информациите, било утврдено дека Груевски имал валидни патни документи на унгарско-српската граница и на останатите гранични премини. Според тоа, влезот на Груевски во Шенген зоната е во согласност со сите закони.

Како што додаваат медиумите од Унгарија, кај Груевски немало никакво незаконско преминување на границата.

GOLD
To Top