Новости

Македонија

ФОТО: Снежна бајка на Попова Шапка

Снег од 10 сантиметри наврнал во текот на ноќта на Попова Шапка.  Намалувањето на утринските температури си го направија своето, на повисоките планински места врнежите од дожд преминале во врнежи од снег.

Така, за време на викендот започнале врнежи со снег со помал интензитет за во текот на оваа ноќ врнежите да станат пообилни и да наврнат дури 10 сантиметри снег на средината од месец Април.

На својот Фејсбук профил Конак на Попова Шапка ја сподели снежната убавина.

GOLD
To Top