Новости

Македонија

ЦО на СДСМ денеска ќе ја утврди Нина Ангеловска за кандидат за министер за финансии

Централниот одбор на владејачката СДСМ, на денешната седница, треба да ја утврди Нина Ангеловска, ко-основач и извршен директор на платформата „Групер“, за кандидат за нов министер за финансии.

Ангеловска, која се споменуваше меѓу можните кандидати за потпретседатели на СДСМ, ја прифатила поканата од премиерот Зоран Заев да раководи со ресорот финансии во Владата.

Извор: Сител телевизија

GOLD
To Top