Новости

Македонија

Алармантна ситуација во Кочани, пожарот се шири низ куќите

Големиот пожар во Кочани почна непрекинато да се шири и во најблиските куќи. Градоначалникот на Кочани, Николчо Илиjев изјави дека голема опасност за градот има од три страни. Огнот се гасне со пет противпожарни возила со колку и располагаат, а едно возило изгорело.
Од Центарот за управување со кризи информираат дека армијата е вклучена со гаснење на пожарот, а Претседателот Пендаровски најави и авиони во гасењето на пожарот.

Евротип
Евротип
To Top