Новости

Македонија

Битола и Скопје со најмногу болни од ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа, беа регистрирани нови 473 случаи од кои регистрирани се 114 реинфекции.

Според епидемиолошки анализи во моментов, најмногу активни случаи на ковид има во Скопје и Битола.

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)

Скопје      158782, Активни   1372
Куманово    17944, Активни    145
Битола      17533, Активни    261
Прилеп      15240, Активни    149
Тетово      14355, Активни    118
Кавадарци   11836, Активни    131
Велес 10644, Активни    105
Гостивар    10203, Активни    68
Охрид 10067, Активни    239
Струмица    8706, Активни     89
Штип  8643, Активни     74
Кичево      6017, Активни     47
Кочани      5448, Активни     69
Струга      5128, Активни     69
Гевгелија   4767, Активни     58
Неготино    4092, Активни     71
Ресен 2985, Активни     26
Радовиш     2795, Активни     53
Свети Николе      2768, Активни     17
Крива Паланка     2598, Активни     29
Делчево     2112, Активни     68
Берово      1807, Активни     30
Дебар 1795, Активни     21
Валандово   1583, Активни     7
Виница      1463, Активни     23
Пробиштип   1296, Активни     4
Богданци    1083, Активни     18
Кратово     1087, Активни     19
Крушево     1010, Активни     21
Демир Хисар 912, Активни      10
Македонски Брод   785, Активни      9
Демир Капија      625, Активни      9
Македонска Каменица     533, Активни      3
Пехчево     506, Активни      8
Дојран      365, Активни      0

Евротип
SNBROKER
To Top