Новости

Македонија

Владата донесе одлука за забрана на летови од Велика Британија и Северна Ирска

Владата вечерва одржа седница на која донесе одлука за забрана на сите авионски летови од Велика Британија и Северна Ирска во  Македонија до крајот на 2020 година, врз основа на препораката на Комисијата за заразни болести.

Со оваа одлука на Владата ќе биде задолжителна проверка на сите патници кои влегуваат на територијата на Македонија од Велика Британија и Северна Ирска преку копнен граничен премин и на граничните премини на аеродромите во Скопје и Охрид и сите ќе бидат задолжително упатени во самоизолација од 14 дена, како и да пополнат пријава за влез во државата со податоци за местото на сместување.

Евротип
SNBROKER
To Top