Новости

Македонија

Вчерани вакцинира се 13.482 лица

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, соопштуваат од Министерство за здравство. Од таму истакнаа дека продолжува масовната вакцинација со донацијата од 100.000 вакцини „Синофарм“ која пристигна денес.

Вкупно аплицирани дози за еден ден: 13.482

Вкупно аплицирани дози: 189.842

Вакцинирани со две дози: 26.415

Пријавени за вакцинација: 346.431

Граѓаните за вакцинација можат да се пријавуваат на сајтот https://vakcinacija.mk/

GOLD
To Top