Новости

Македонија

Денеска е Покров на Пресвета Богородица – ова треба да го направат сите жени кои сакаат да станат мајки

Православните верници денеска го одбележуваат празникот Покров на Пресвета Богородица како спомен на случката кога Богородица се јави меѓу народот собран за молитва, за време на богослужба.

Празникот е познат под името Покров, Богородични покров и Женски празник.

Го слават жените за полесно да раѓаат и одгледуваат деца. Тие кои немаат деца на овој ден се молат да добијат.

Евротип
Евротип
To Top