Новости

Македонија

Денеска е Св. апостол Кодрат

Тој е еден од седумдесетмината апостоли. Бил епископ прво во Атина, а потоа во градот Магнезија. Кондрат бил добро запознаен со светската мудрост и исполнет со благодатта на светскиот дух.

Пострадал од незнабошците во Магнезија.

Прво бил тепан со камења, а потоа оставен во затвор да умре од глад. Пострада околу 130 година по Христа.

Евротип
SNBROKER
To Top