Новости

Македонија

Денеска е Св. свештеномаченик Харалампиј

Свети Харалампиј бил епископ на градот Магнезија, Тесалија. Мудар старец.

Во текот на 113-те години од својот живот бестрашно го проповедал Христос сред-среде бесните прогони на христијаните.

За Христа пострадал на крајот од вториот век, за време на владеењето на императорот Септимиј Север.

Евротип
SNBROKER
To Top