Новости

Македонија

Денеска започнува пролетта

На северната хемисфера и во земјава, вечерва од 22:58 почнува пролетта. Во исто време на јужната полутопка ќе настапи есента.

Првиот пролетен ден ќе трае 12 часа и 09 минути. Сонцето изгреа во 5:38 часот, а ќе зајде во 17:47.

Пролетта ќе трае до 21. јуни, кога ќе започне летото.

Последниот викенд од месецот, односно на 28. март ќе започне и летното сметање на времето, кога стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред.

Евротип
SNBROKER
To Top