Новости

Македонија

ДИК ги објави сите кандидати за градоначалници и советници на листи, еве ги имињата

Државната изборна комисија на својата интернет страница ги потврди кандидатурите за градоначалници на општините и на Град Скопје, како и листите со кандидати за советници. Локалните избори ќе се одржат на 17 октомври, за кога е закажан првиот круг на гласање.

Преберувачот за кандиадите за градоначалници може да го видите овде, а на истото месни може да се пронајдат сите кандидати за советници.

Претходниот викенд заврши рокот за поднесување на кандидатурите од страна на партиите и независните кандидати, а во текот на минатата недела се обработуваа податоците и се вршеа проверки од сгтрана на ДИК.

Евротип
SNBROKER
To Top