Новости

Македонија

Доколку продолжи трендот на намалување на пандемијата ќе се отворат угостителските објекти

Во однос на општата слика со пандемијата, министерот тврди дека ситуацијата се смирува, епидемиолошката крива спласнува, а како што вели, тоа се гледа по бројот на ново дијагностицирани случаи, но и по тоа што се намалувал притисокот кон болниците ширум државата.

Филипче вели доколку продолжи овој тренд на намалување на пандемијата ќе се отворат угостителските објекти и ќе се намали полицискиот час.

-Бројот на смртни случаи исто така се намалува, единствен критериум според кои се прават мерките е принципот на заштита на здравјето на граѓаните. Доколку продолжат овие трендови ќе се отворат угостителските објекти и ќе се намали полицискиот час. Имав средба со двајцата верски лидери на МПЦ и ИВЗ апелирав да се почитуваат мерките и сега во храмовите и службите. Во текот на следната недела ќе донесеме одлука дали граѓаните ќе останат дома за Велигден, рече Филипче.

Евротип
SNBROKER
To Top