Новости

Македонија

Доктор Лазаров на фејсбук: До 11 часот денес се издадени 6200 кутии дијазепам

Докторот Ненад Лазаров на својот фејсбук профил сподели информации дека утрово до 8.30 часот издадени се 1150 кутии дијазепам, а оваа бројка до 11 часот е зголемена на 6200 кутии.

Пред неколку месеци тој на својот Фејсбук профил сподели податок дека во 2020 година биле препишани 1.310.000 рецепти диазепам, 300.000 повеќе од 2015.

Под објавите граѓаните коментираат дека пациентите за жал се зависни од ваков тип лекови и дека веќе сме станале најдепресивна нација.

Евротип
SNBROKER
To Top