Новости

Македонија

Д-р Даниловски: Карантинот ќе го спречи есенскиот бран, ама ќе предизвика економска катастрофа

Епидемиологот Д-р Драган Даниловски во изјава за Канал 5 вели дека карантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на ковид-19, но дека би довел до социјална и економска катастрофа.

– Клучот за спас е во почитувањето на мерките, што мора да бидат дозирани, за да не се создадат други проблеми. Капацитетите на болниците ќе се прошират, ама, дали, за еден месец од сега, ако заразата се шири со исто темпо, ќе има кој да ги лекува болните е отворено прашање –  вели Даниловски.

Евротип
SNBROKER
To Top