Новости

Македонија

Евротип ги избра најдобрите оператори за 2020 година

Евротип е компанија која ги следи светските трендови и како минатата година, така и оваа го направи изборот за „Најдобар оператор за 2020год.“.
„Евротип е едно големо семејство. Од ден на ден компанијата бележи раст. Само во месец јануари имаме 14 нови обложувалници, односно околу 50тина нови вработени. Со оглед на тоа дека во изборот се над 400 вработени, навистина имаме тешка задача.“ – велат од менаџментот на Евротип.


Со прогласувањето на „Најдобар оператор на годината“ се стимулира позитивното однесување на вработените, а она е тоа кон кое се стреми оваа компанија.
Првичната селекција е направена со 18 кандидати од секоја групација по 1 кандидат, од кои вреди да ги спомнеме: Билјана Степановска од Битола, Дејан Наумоски од Прилеп, Спасија Станкова од Кавадарци, Христина Јанушева од Велес, Семи Муртези од Скопје, Билјана Додеска од Куманово, Александра Петровска од Тетово, Љубомир Величковски од Гостивар, Маријана Данилоска од Кичево, Кирил Павловски од Струга, Александар Златаноски од Охрид, Емилија Ристова од Радовиш, Иван Муканов од Струмица, Татјана Георгиева од Дојран, Добрила Јанакева од Пирава, Рената Богданова од Штип, Стефанија Митева од Зрновци, Урим Клобучишта од Дебар.


„Кога станува збор за вакви исклучително добри кандидати јасно е зошто изборот е толку тежок. Во предвид се земени повеќе критериуми, од кои: работен стаж во компанијата, број на уплатени тикети, деловна комуникација со клиенти, итн. Сепак, во најтесен круг останаа само две девојки. Едната од источниот дел, другата од западниот дел на Македонија.“
Титулата „Најдобар оператор за 2020 год. им припаѓа на Рената Богданова од Штип и Маријана Данилоска од Кичево.
Им честитаме на двете девојки, а како благодарница за нивниот неприкосновен труд и ангажман Евротип ги награди со рачен часовник.
Дали можеме да констатираме дека 2020 година им припаѓа на девојките во Евротип?

GOLD
To Top