Новости

Македонија

Задолжителна самоизолација до добивање на резултатот за Ковид 19

Самоизолацијата е задолжителна при тестирање за Ковид-19 од закажување на тестот или самото тестирање, па се до добивање на резултатот. Доколку резултатот е позитивен самоизолацијата продолжува.
Ова се предвидува со новите измени на Законот за заштита на населението од заразни болести што Собранието вчера вечер ги усвои.
За прекршителите на овој член од Законот предвидена е казна од 50 евра.

GOLD
To Top