Новости

Македонија

Исплатени се 112 милиони денари субвенции на 5.664 млекопроизводители

Министерот Николовски информираше дека близу 112 милиони денари субвенции денеска се исплатени на 5.664 млекопроизводители, за произведено и предадено млеко.

„Продолжуваме и во време на глобална криза да даваме финансиска поддршка, како стимул за одржување на благосостојбата во сточарството, еден од најважните сектори во македонското земјоделство и економија“, стои во фејсбук-објавата на министерот.

Евротип
SNBROKER
To Top