Новости

Македонија

Комисијата за заразни болести препорача укинување на маските за основците, но не за наставниците

На денешната прес конференција на комисијата за заразни болести д-р Александар Петличковски соопшти дека се укинува задолжителното носење маски за учениците, но не и за наставниците.

– Ги ослободуваме од обврската учениците во основните училишта да носат маски, обврскаат за носење маски останува за наставниците и за техничкиот персонал, кажа д-р Александар Петличковски.

Сепак, д-р Петличковски и д-р Мехмедовиќ потенцираат дека за учениците останува изборот за носење на маска.

Евротип
SNBROKER
To Top