Новости

Македонија

Маските задолжителни, полицијата ќе ја засили контролата

Од вчера е укинат полицискиот час. Но, и покрај олабавувањето на рестриктивните мерки, во сила остануваат препораките на Владата и Министерството за здравство за заштита од коронавирусот.

Од Министерството за здравство апелираат до граѓаните во целост да ги почитуваат мерките и препораките, особено за задолжително носење на заштитна опрема, често миење и дезинфицирање на рацете, како и одржување на потребната физичка дистанца од 1.5 до 2 метра.

Од МВР најавија дека и покрај укинувањето на рестрикциите за движење, полицијата и натаму ќе врши и ќе ја зајакне контролата на спроведувањето на владините одлуки за заштита на здравјето и животот на граѓаните, особено за носењето заштитна опрема и држењето на потребанат дистанца.

GOLD
To Top