Новости

Македонија

МВР со важно соопштение за издавањето на лични карти

Во пресрет на претстојните Локални избори што ќе се одржат во недела на 17 октомври 2021 година, МВР ги известува граѓаните дека Одделот за граѓански работи, односно сите отсеци за управни работи на оваа организациона единица при МВР (Куманово, Штип, Велес, Струмица, Битола, Охрид и Тетово) на 16.10.2021 година ќе работат на прием и издавање на лични карти со редовно работно време од 8 до 16 часот.

Истовремено и Одделението за управни работи Скопје во објектот на МРТВ на 16.10.2021 година (сабота) ќе работи на прием и издавање на лични карти со редовно работно време од 08.00 до 16.00 часот.

Во недела, пак, на 17.10.2021 година сите наведени надлежни организациони единици ќе работат само на издавање на изготвени лични карти за граѓаните со работно време од 07.00 до 19.00 часот, вклучувајќи ги и дисперзираните пунктови во ОУР Скопје (Ѓорче Петров, Беко, Бутел и Драчево), соопштува МВР.

Евротип
SNBROKER
To Top