Новости

Македонија

Над милион евра ќе им бидат вратени на граѓаните од викендот без ддв

1,1 милион евра ќе бидат вратени кај граѓаните од мерката „Викенд без ддв“. како што соопштија од управата за јавни приходи минатиот продолжен викенд од купени македонски производи и компјутерска опрема бил остварен промет од 9 милиони евра. над  200 илјади граѓани скенирале фискални.

УЈ ќе им ги исплати парите на граѓаните на нивните трансакциски сметки во рок од 15 дена од последниот ден на скенирање на фискалните сметки“, велат од управата за јавни приходи. премиерот Зоран Заев денеска одговарајќи на новинарско прашање дали ќе биде повторен викенд без ддв одговори дека тоа ќе зависи од сугестиите на граѓаните. очекувањата на власта беа дека за викендот без ддв ќе биде направен промет од 170 милиони евра, а кон ќе се вратат 17 милиони евра.

GOLD
To Top