Новости

Македонија

Над 203 илјади лица заинтересирани за вакцинација – вкупно вакцинирани над 53 илјади

Досега вкупно 53,193 лица се вакцинирани против коронавирусот во Македонија, додека пак вкупно 203,047 граѓани се заинтересирани за вакцинација.

Граѓаните својата заинтересираност за вакцинација против коронавирусот можат да ја искажат преку страницата vakcinacija.mk или преку својот матичен лекар.

GOLD
To Top