Новости

Македонија

Нови 11.700 дози од вакцината на Фајзер пристигнаа во Македонија

Попладнево во Македонија пристигнале нови 11 700 тини дози од вакцината на Фајзер, соопшти преку социјалните мрежи, министерот за здравство Венко Филипче.

Според него, 7 020 од овие дози се преку директни преговори со производителот, додека 4680 се од помошта на ЕУ преку трилатералните договори во рамки на програмата “Тим Европа”, која ја координира Австрија.

Филипче испрати апел сите граѓани да се пријават за вакцинација преку сајтот vakcinacija.mk, оценувајќи дека количините на вакцини постојано се дополнуваат.

СН Брокер
To Top