Новости

Македонија

Нов силен земјотрес со јачина од 5.2 почувствуван во Прилеп, Скопје и Битола

Нов силен земјотрес е почувствуван во Скопје, Прилеп и Битола денеска во 15.25 минути.

Земјотресот е регистриран на сајтот на Европскиот медитерански сеизмички центар со јачина од 5.2 со епицентар Центар Жупа.

Земјотресот се осетил во Македонија и во Албанија.

Евротип
SNBROKER
To Top