Новости

Македонија

Од денеска секој ден напладне протест пред Влада

Компаниите од инстурсијата за организација на настани денеска напладне излегуваат пред Влада, а најавуваат дека протестите ќе продолжат секој ден од 12 до 15 часот се до наоѓање на взаемно прифатливо решение.

Се до постигнување на взаемно прифатливо и одржливо решение, секој ден ќе се случува протест од 12 до 15 часот, велат од Асоцијација на Ивент Индустрија ИВАП.

За 13 часот е најавена и прес конференција пред Владата.

Да потсетиме, според официјалната статистика на Централниот регистар, нашиот сектор има пад на промет од 62,103% за 2020 година и тоа е можеби највисокиот пад споредено со другите индустрии. Нашите компании се пред колапс, велат од ИБАП.

Евротип
SNBROKER
To Top