Новости

Македонија

Од први октомври јавната сдминистрација ќе работи од 8 до 16 часот

По три години примена на флексибилното работно време, јавната администрација од 1 октомври ќе работи повторно во фиксен термин.

„Владата донесе одлука времено да ја суспендира одлуката за флексибилно работно време за сите вработени во државната управа и, наместо сегашното работно време од 7.30 до 15.30 и од 8.30 до 16.30, од први октомври за сите ќе важи работното време од 8.00 до 16.00 часот“, информираа од Владата.

 

GOLD
To Top