Новости

Македонија

Од септември електронски дневници – наставниците веќе нема да користат печатен дневник

Оценките на учениците повеќе нема да мора да се впишуваат во два дневника, односно и во печатен како што беше пракса досега.

Од следната учебна година, просветните работници „ќе се спасат“ од двојната работа да впишуваат се во двоен дневник , и електронски и печатен.

Ова е потврдено од Бирото за развој на образованието (БРО), а медиумите пренесуваат дека ова им се излегува во пресрет на нивните долгогодишни реакции .

Ова ќе важи и за средни и за основни училишта.

Извор: фактор.мк

СН Брокер
To Top