Новости

Македонија

Од утре нема полициски час, од четврток почнуваат со работа угостителските објекти

Според анализите и препораките на Комисијата на заразни болести врз основа на исполнети услови и анализи владата донесе одлуки со кои претанува важењето на повеќе рестриктивни мерки, изјави премиерот Оливер Спасовски.

Од утре целосно престанува важењето на одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Македонија.

Од четврток отпочнуваат со работа угостителските објекти во Македонија, со прецизно утврден соодветен протокол за нивна работа во отворените делови, односно терасите. Работататт во затворените и објеките кои немаат тераси ќе се регулира во нареднната фаза.

GOLD
To Top