Новости

Македонија

„Омикрон ќе пристигне во Македонија пред новогодишните празници“ – Професорот Трајковски со нова анализа

Професорот Дејан Трајковски од Техничкиот факултет во Битола во својата анализа објавена на неговиот Фејсбук профил посочува дека новиот сој на коронавирусот, со назив „Омикрон“, ќе пристигне во Македонија пред новогодишните празници, односно со масовното пристигнување на иселениците од западна Европа.

Според него, карантин за патниците од Јужноафриканската Република повеќе нема ништо да ни значи, затоа што сојот веќе започнува да се шири низ Европа, а пристигнувањето во земјава, во услови на целосно отворени граници, е речиси сигурно.

Во продолжение целата анализа: 

https://www.facebook.com/100015555820636/posts/1172515769943606/

Евротип
SNBROKER
To Top