Новости

Македонија

Пендаровски: Воведуваме Кризна состојба во времетраење од 30 дена на територија на цела држава

Денеска оддржана 10 седница на Совет за безбедност на кој присуствуваше и Венко Филипче.

-Сите знаеме дека состојбата со Коронавирусот е исклучителсно сериозна, како и во целиот регион. Во таа смисла после исцрпна дискусија донесовме заклучок советот за безбеснот да прогласи Кризна состојба во времетраење од 30 дена на територија на цела држава- рече Пендаровски.

Со тоа ќе се овозможи целосна соработка на полицијата и Армијата буквално на територија на цела држава.

GOLD
To Top