Новости

Македонија

Полициски час од 20 часот и затворање на угостителските објекти се нови можни рестриктивни мерки

За во 13 часот е закажана итна владина седница и според информации на Сител единствена точка на дневен ред е воведувањето на нови рестриктивни мерки кои ќе треба да стапат на сила веќе од утре кога и истекува времетраењето на полицскиот час кој што беше досега.

Според неофицијални информации на Сител новите мерки се однесуваат на зголемување на времетраењето на полицискиот час кој што од утре би требало да почнува од 20 часот навечер и да трае до 5 часот наутро.

Меѓутоа многу по рестриктивни мерки се предвидуваат за угостителските објекти, ќе се предложи целосно нивно затворање во времетраење од две недели.

Дали официјално мерките ќе бидат овие ќе зависи од денешната итна владина седница после која се очекува да има и прес-конференција на надлежните да ги соопштат новите рестриктивни мерки.

Извор: Сител

Евротип
SNBROKER
To Top