Новости

Македонија

Продолжува судењето за „Меѓународен сојуз“

Продолжува судењето за, „Меѓународен сојуз“,овој случај се уште се наоѓа во доказна постапка.

Обвинети се Бојан Јовановски, поранешната пратеничка од редовите на СДСМ, Фросина Ременски, Миле Јовановски, (таткото на прво обвинетиот) и Јасна Мандиќ Ерцеговиќ.

Јовановски е обвинет за „измама и перење пари“. Ременски е обвинета за „помагање во делото измама“, Мандиќ за „помагање во измамата и перењето пари“, Миле Јовановски се терети за „помагање во перењето пари“ и за „неовластено изработување, држење, посредување и тргување со оружје“.

Како правно лице обвинета е и невладината организација „,Меѓународен сојуз“.

GOLD
To Top