Новости

Македонија

Разрешен Сулејман Реџепи

Со одлука на Ријасетот на Исламската верска заедница од функцијата претседател е разрешен досегашниот Реис Ул Елема Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи.

За одлуката гласале две третини од членовите на Ријасетот.

Вршител на должност до организирањето избор на нов поглавар ќе биде гостиварскиот муфтија Шаќир Ефенди Фетаху.

Извор: Сител

GOLD
To Top