Новости

Македонија

Се стресе тлото во Македонија

Почувствуван земјотрес во Македонија, на 30 километри од Скопје, односно на 8 километри источно од Тетово, соопшти европскиот сервис „ЕМСЦ“.

Земјотресот бил со магнитуда од 3,8 степени според Рихтер, на длабочина од 2 километри.

Според податоците, земјотресот се случил во 9 часот и 11 минути и е почувствуван низ целиот западен дел од земјава, како и во главниот град.

https://mobile.twitter.com/LastQuake/status/1530084430219563008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1530084430219563008%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flokalno.mk%2Fse-strese-tloto-vo-makedonija-4%2F

Евротип
SNBROKER
To Top