Новости

Македонија

Тренчевска најави покачување на платите и пензиите

Јованка Тренчевска, министер за труд и социјална политика на денешната прес – конферемција нагласи дека ќе има покачување на платите и дека ќе се започне со дебати за подобрување на пензиите.

– Заложба е да минимална плата се покачи на 18,000 а до крај на мандатот до 20,000 денари. Продолжуваме со грижа за пензионери и растот на пензии е во програма на Влада, ќе отвориме дебата час поскоро за да го подобриме статусот на пензии. Ќе се отвори експертска дебата во однос на пензиите, изјави министерката Тренчевска.

Евротип
SNBROKER
To Top