Новости

Македонија

Филипче: Веројатно ќе има нови соеви и мутации, но со рестрикции не може да живеемe

Ситуацијата кај нас е сега мрна и затоа ставаме акцент на вакцинацијата за да се спречи нов бран, вели министерот за здравство Венко Филипче.

-Нема никаква логика за едни граѓани да се бара, а за другите да не се бра тест ако граѓаните биле во странство.Ситуацијата кај нас е сега мрна и затоа ставаме акцент на вакцинацијата за да се спречи нов бран.Во Британија има зголемување на бројот на позитивни лица, но битно е дека нема смртни случаи.Веројатно ќе има нови соеви и мутации, но со рестрикции не може да живееме,вака само ќе го вратиме во нормала живот, кажа Филипче.

Евротип
SNBROKER
To Top