Новости

Македонија

Филипче: Утре ќе се предложат мерки за неимунизораните

Министерор за здравство Венко Филипче денеска информираше дека утре ќе имаат состанот на Комисијата за заразни болести, на кој ќе се разговара за воведување на рестриктивни мерки за справување со пандемијата.

-Закажан е состанок на кој ќе комуницираме за какви мерки ќе се воведат. Ќе излеземе со конкретни предлози кои ќе ги доставиме до Владата. Пред се, тие ќе се однесуваат на неим*низираните, вели Филипче.

Според него, болничкиот систем во моментов е оптоварен од нив и тоа не смее да го толерираме во време кога имаме голем број дози.

-Доаѓа време на зимска сезона и настинки и не е дозволиво да не се имунизираат граѓаните, додава Филипче.

Евротип
SNBROKER
To Top