Новости

Македонија

Џафери ќе ги распише локалните избори на 6 август

Претседателот на Собранието Талат Џафери ќе ги распише локалните избори на 6 август, најавувајќи ја одлуката на брифинг со новинарите.

Претходно, меѓу партиите беше договорено изборите да се одржат на 17 октомври.

На овој начин се обезбедува термин со кој градоначалниците нема да го надминат законски утврдениот четиригодишен мандат.

СН Брокер
To Top