Новости

Македонија

14 годишно дете почина по компликации на грип

14 годишно дете почина по компликации на грип на Клиниката за инфективни болести.

Детото имало церабрална парализа .

Според податоците од Институт за јавно здравје до крајот на минатиот месец се пријавени 3.209 слуачи со симптоми на грип.

Според епидемиолозите луѓето со претходни заболувања најчесто се со тешки компликации од како ќе заболат од грип. Ова е петтиот смртен случај од грип оваа сезона.

GOLD
To Top