Новости

Македонија

15 – годишно девојче почина од тешка форма на Ковид – 19

15 годишна пациентка денес починала на Инфективната клиника како последица на компликации од Ковид 19, информираат од Министерството за здравство. 

Пациентката со многу тешка клиничка слика била донесена на Инфективна клиника, откако 13 дена претходно била со симптоми на болеста. Пред да биде болнички лекувана, таа имала тегоби 10 дена.

Според медицинскиот извештај, станува збор за исклучително тежок случај, со развиена тешка форма на болеста, пациентка е со обезитас, велат од Министерството за здравство. 

Пациентката била позитивна на емидемиолошката анкета, односно според кажувањата на таткото, нејзината мајка претходно починала од Ковид 19.

Евротип
Евротип
To Top