Новости

Македонија

21 декември неработен ден во Македонија

Денот на настава на турски јазик –  21 декември 2018 година, е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Македонија, согласно со Законот за празниците на РМ.

Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на турската заедница во Република Македонија им го честита Денот на наставата на турски јазик.

GOLD
To Top