Новости

Македонија

3714 активни случаи, досега починаа 486, а се излекуваа 6554 лица

Во земјава досега се регистирирани 10.754 заразени од коронавирус, починаа 486, а се излекуваа 6.554 лица. Во моментов се активни 3.714 случаи.

Од почетокот на епидемијата, досега, се направени 102.317 тестирања на Ковид-19. Се уште се на сила мерките за носење заштитна маска, негрупирање и држење дистанца. Донесени се и протоколи за функционирање во речиси сите области.

Најмногу активни случаи се уште се бележат во Скопје каде има 1.488 случаи, во Куманово се активни 246, Дебар 108, Штип 425, Прилеп 53, Тетово активни 226, Струга 195, Велес 18, Битола 72, Охрид 84, во Кавадарци се активни 43, Гостивар 260, Гевгелија 11, Струмица 20, Крива Паланка 10, Радовиш 23, Крушево 9, Кочани 23, Пробиштип 20, Демир Хисар 27, Македонски Брод 16, во Берово се активни 2, Виница 10, Делчево 4, Кратово 7, Свети Николе 175, Кичево 102, Ресен 32 и Неготино 5 случаи.

По општини во Скопје најмногу активни случаи има во Чаир и Аеродром, по 171, во Бутел 97, Гази Баба – 145, Центар – 130, Карпош – 136, Сарај – 78, Кисела Вода – 157, Ѓорче Петров – 107, Студеничани – 64, Шуто Оризари – 117, Арачиново – 26, Илинден – 23, Петровец – 18, Чучер Сандево – 9, Сопиште – 23, Зелениково- 7, странци – 4 и петмина се нераспределени.

GOLD
To Top